VisitTallinn veebilehe paremaks sirvimiseks soovitame kasutada uuemat brauserit (Google Chrome).


Sulge
TÄNA -1..3
HOMME -1..3
ÜLEHOMME -2..3
 

Fotograaf: Anu Vahtra

Autor: Heidi Vihma  •  10.11.2016

Tallinnas on huvitav süüa. Pidevalt ilmub juurde omanäolisi söögikohti, segatakse stiile, arendatakse uut Eesti kööki, avastatakse rahvuskööke.

Vanalinnas on häid ja väga häid söögikohti alati palju olnud. Minu lemmikuteks on Eesti kööki pakkuv Leib Resto ja Aed, stiilne Vene-Prantsuse gurmeerestoran Tchaikovsky, suurepärased toidu ja veinisobitajad Dominic ja Ribe ning keskaega taaselustav Olde Hansa.

Värskeks ilminguks on gurmeemaastiku laienemine Tallinna äärelinnadesse. Kulinaarset õitsengut teeb läbi Kalamaja hipsterilinnaosa, kuhu on järjest lisandunud  uusi söögikohti: MoonSesoonF-hoone ja teised Telliskivi loomelinnaku toidukohad. Vaevalt poole aastaga sai linna piiril avatud restoranist Noa Eesti parim söögikoht, Kadriorus pakub suurepäraseid elamusi tagasihoidlik Salt, Pelgulinnas Kolm Sibulat ja Õismäe-Mustamäe piirkonnas Umami.

Avamisajad

Söögiaegadega ei olda Eestis ranged, sööma võib minna alati. Restoranid on avatud enamasti keskpäevast südaööni, nädalalõputi kauem. Õhtusöögirestorane on vaid mõni üksik, lisaks mõned katsetajad, kes ajastavad lahtiolekut vaid lõuna- ja õhtusöögiks. Piirid kohvikute, baaride ja restoranide vahel on kadumas, nii mõnedki kohvikud on menüüsse võtnud supid ja praed. Paljud kohvikud avatakse alles kell 10-11, aga on võimalik leida ka varajasema, kell 8-9 avatavaid hommikusöögikohti - Katharinenthal, Carmen Café, MamoGianni kohvik. Hommikuti avatud bistroo-tüüpi söögikohtades ja kohvikutes on spetsiaalsed hommikumenüüd, enamasti munaroogade, omlettide ja võileibadega. Öiseks näljakustutuseks sobivaid paiku leiab kõige kergemini südalinnast: Taco Express, Loca, Istanbul kebab, Tommi grill.

Hinnatase

Mõõdukama hinnaklassiga ja maitseelamusi pakkuvate südalinnarestoranide pearoogade hinnad on 15 euro ümber. Headeks soovitusteks on siin restoranid AedSfäärLusikasPlatz ja Leib. Kallimates lähenevad pearoogade hinnad 30 eurole. Siin võib usaldada restorane HorisontGianni ja Tchaikovsky. Lõunasel ajal, enamasti kella ühest kolmeni pakutakse paljudes restoranides ja kohvikutes lihtsamat ning odavamat päevamenüüd. Lihtsamas söögikohas võib päevaprae saada 4-6 euroga, odavaim rahvakoht asub aga lausa linna südames, raekoja all - III Draakonis saab kausitäie suppi 2 euro ja priske piruka 1 euro eest.

Teile võiks veel meeldida