Hea külastaja!
Palun anna meile tagasisidet.

Kui tõenäoliselt soovitaksid Tallinna turismiveebi (visittallinn.ee) oma sõpradele-tuttavatele?“ *
Ei soovita
Kindlasti soovitan
Miks?


Täname, et leidsite aega vastamiseks.

Osad kohustuslikud väljad on täitmata.

VisitTallinn veebilehe paremaks sirvimiseks soovitame kasutada uuemat brauserit (Google Chrome).


Sulge
 
Lemmikud
Oled vaadanud juba kolme vaatamisväärsust.
Vali mõned veel ja näed, kui palju sa Tallinn Cardiga säästad.
Vali ja arvuta
TallinnCard
Tere tulemast tutvuma VisitTallinn.ee beetaversiooniga.
Oleme jõudnud platvormi testimise lõppfaasi.

Teie tagasiside kasutatavuse kohta on meile väga oluline, et saaksime seda veebilehte paremaks muuta.
Loodame, et teil on veebilehega VisitTallinn.ee meeldiv kogemus ja ootame teid kindlasti Tallinna külastama!

Tallinna Ettevõtlusameti turismiosakond
Kirjuta oma tagasiside
Kontakt

TELLI ENDALE UUDISKIRI

Telli tasuta Tallinna uudiskiri tulevate sündmuste,
vastavatud atraktsioonide, eripakkumiste ja palju muu kohta!

NEW YORK
Clock
 
 
 
LONDON
Clock
 
 
 
TALLINN
Clock
 
 
 
MOSKVA
Clock
 
 
 
TOKYO
Clock
 
 
 
TÄNA
11..19
HOMME
10..17
ÜLEHOMME
9..14
Fotograaf: Anu Vahtra

Sööme väljas!

Lisa lemmikute hulka
Autor: Heidi Vihma • 10.11.2016

Tallinnas on huvitav süüa. Pidevalt ilmub juurde omanäolisi söögikohti, segatakse stiile, arendatakse uut Eesti kööki, avastatakse rahvuskööke.

Vanalinnas on häid ja väga häid söögikohti alati palju olnud. Minu lemmikuteks on Eesti kööki pakkuv Leib Resto ja Aed, stiilne Vene-Prantsuse gurmeerestoran Tchaikovsky, suurepärased toidu ja veinisobitajad Dominic ja Ribe ning keskaega taaselustav Olde Hansa.

Värskeks ilminguks on gurmeemaastiku laienemine Tallinna äärelinnadesse. Kulinaarset õitsengut teeb läbi Kalamaja hipsterilinnaosa, kuhu on järjest lisandunud  uusi söögikohti: MoonSesoonF-hoone ja teised Telliskivi loomelinnaku toidukohad. Vaevalt poole aastaga sai linna piiril avatud restoranist Noa Eesti parim söögikoht, Kadriorus pakub suurepäraseid elamusi tagasihoidlik Salt, Pelgulinnas Kolm Sibulat ja Õismäe-Mustamäe piirkonnas Umami.

Avamisajad

Söögiaegadega ei olda Eestis ranged, sööma võib minna alati. Restoranid on avatud enamasti keskpäevast südaööni, nädalalõputi kauem. Õhtusöögirestorane on vaid mõni üksik, lisaks mõned katsetajad, kes ajastavad lahtiolekut vaid lõuna- ja õhtusöögiks. Piirid kohvikute, baaride ja restoranide vahel on kadumas, nii mõnedki kohvikud on menüüsse võtnud supid ja praed. Paljud kohvikud avatakse alles kell 10-11, aga on võimalik leida ka varajasema, kell 8-9 avatavaid hommikusöögikohti - Katharinenthal, Carmen Café, MamoGianni kohvik. Hommikuti avatud bistroo-tüüpi söögikohtades ja kohvikutes on spetsiaalsed hommikumenüüd, enamasti munaroogade, omlettide ja võileibadega. Öiseks näljakustutuseks sobivaid paiku leiab kõige kergemini südalinnast: Taco Express, Loca, Istanbul kebab, Tommi grill.

Varahommikused söögikohad
Vaata kõiki
Näita vähem

Hinnatase

Mõõdukama hinnaklassiga ja maitseelamusi pakkuvate südalinnarestoranide pearoogade hinnad on 15 euro ümber. Headeks soovitusteks on siin restoranid AedSfäärLusikasPlatz ja Leib. Kallimates lähenevad pearoogade hinnad 30 eurole. Siin võib usaldada restorane HorisontBoccaGianni ja Tchaikovsky. Lõunasel ajal, enamasti kella ühest kolmeni pakutakse paljudes restoranides ja kohvikutes lihtsamat ning odavamat päevamenüüd. Lihtsamas söögikohas võib päevaprae saada 4-6 euroga, odavaim rahvakoht asub aga lausa linna südames, raekoja all - III Draakonis saab kausitäie suppi 2 euro ja priske piruka 1 euro eest.

Rahakotisõbralikud ja kõrgema hinnaklassiga restoranid
Vaata kõiki
Näita vähem

Loe Tallinna toidu- ja joogikohtadest lisaks.

Hiljuti vaadatud
Vaata kõiki
Näita vähem